01 555 90 80 | Naslovna

Dobrodošli!

Continental - Novi tehnološki centar

banner_pictureUlaganja u nove tehnološki centar u Púchovu iznosu oko 7,5 milijuna eura. Broj zaposlenih u istraživanju i razvoju u Púchovu će se povećati za oko 15% do 2016. godine. Međunarodni proizvođač guma, dijelova za automobilsku industriju i industrijski partner Continental, proširuje svoje kapacitete za istraživanje i razvoj unutar Odjela gume na svome lokalitetu u Púchovu, u Slovačkoj. Službeno svečano otvorenje novog Tehnološkog centra za gume održano je danas u nazočnosti Roberta Fico, premijera Republike Slovačke, lokalnih dužnosnika, kao i Nikolaia Setzer, člana Izvršnog odbora Continentala i voditelja odjela guma, zajedno s predstavnicima lokalnog Continental menadžmenta i zaposlenika. Ulaganja za daljnje proširenje objekata za istraživanje i razvoj iznosi oko 7,5 milijuna eura, a dio je 1 milijarde eura vrijedne investicije za rast programa najavljen u 2011. Planira se povećati broj zaposlenika u Tehnološkom centru centra za oko 15 posto do 2016. godine zbog povećane potražnje guma.

S lijeva na desno: Libor Heger, direktor tehnološkog centra u Púchovu, Nikolai Setzer, član Izvršnog odbora Continentala i voditelj odjela za gume, Robert Fico, premijer Slovačke i Anton Vatala, proizvodni direktor Continental Matador Puchov.

Nikolai Setzer, voditeljica Odjela za gume i član Continental AG Izvršnog odbora

"Današnja svečanost obilježava još jedan uspješan korak ka postizanju naše Vizije 2025. i uspostave Continentala kao globalnog proizvođača guma. Uz Tehnološki centar u Puchovu i njegove vrlo motivirane zaposlenike biti ćemo u mogućnosti da dodatno poboljšamo naše sposobnosti za istraživanje i razvoj te podići naše proizvode vrhunske tehnologije na višu razinu za naše klijente ", izjavio je gospodin Nikolaj Setzer, član Izvršnog odbora Continental AG i voditelj odjela za gume. "Duga tradicija u proizvodnji guma i znanje , visoka predanost radne snage i vrlo uska suradnja s nacionalnim i lokalnim jedinicama samouprave je razlog zašto smo donijeli odluku da ulažemo ovdje u Puchovu i mi smo vrlo sigurni, da će ovaj projekt biti još jedan uspjeh. Za sve koji su uključeni, želio bih izraziti moje iskreno "hvala", dodao je Setzer.

Robert Fico, premijer Slovačke

U travnju 2013. godine, Robert Fico i Nikolai Setzer, potpisali su Memorandum o razumijevanju o daljnjem proširenju proizvodnog kapaciteta proizvodnje guma za osobna vozila, lake kamione i 4x4 vozila u Púchov za više od pet milijuna komada u skladu s razvojem tržišta u nadolazećoj godine. Nova Tehnološki centar će podržati razvoj tvornice guma, što omogućuje Puchovu kombinirati proširena istraživanja i razvoja s naprednom proizvodnjom guma na jednom mjestu.

Libor Heger, direktor tehnološkog centra u Púchovu

"Nova zgrada Tehnološkog centra Púchov (TCP) je dio projekta pod nazivom TCP / GEP Campus. Ovaj projekt, koji traje od 2012. do 2016. godine, prelazi vrijednost 7,5 milijuna eura, a uključuje obnovu pročelja postojeće TPC zgrade, kao i izgradnju nove zgrade Tehnološkog centra Puchov (TCP). Ona obuhvaća i izgradnju novog Centra za testiranje trajnosti guma, analize guma i ContiKit testova, kao i povezivanje s postojećim i novim TCP zgradom takozvani "Skywalk na gornjem katu" - rekao je Libor Heger, direktor tehnološkog centra u Púchovu. Kamen temeljac za izgradnju zgrade postavljen je u lipnju 2013. To je trokatnica sa prizemljem. Postoje 53 ureda i 10 soba za sastanke s punim akustičnim sustavom video-projekcija. Svaki ured za sastanke opremljen je s klima-uređajima s mogućnošću regulacije. Nadalje,instalirana je IP telefonska centrala u zgradi. Oba nova prostor i nova oprema pružaju odlične uvjete za rad stručnjaka za gume.

S lijeva na desno: Libor Heger, direktor tehnološkog centra u Púchov, Nikolai Setzer, član Izvršnog odbora Continentala i voditelj odjela guma, Robert Fico, premijer Slovačke i Anton Vatala, proizvodni direktor Continental Matador Puchov

Continental je prisutan u Slovačkoj u gradovima Puchov, Zvolen i Dolné Vestenice. Postrojenje guma Continental Matador u Puchov proizvodi gume za osobna vozila, 4x4 vozila, lake kamione i kamione, kao i transportne trake. Proizvodni kapaciteti tvornice Puchov trenutno su povećani za više od 15 milijuna guma godišnje i broj zaposlenih značajno se povećao za više od 3.700 ljudi, budući je Continental postao dioničar društva 2008. godine. Razne grupe robnih marki su proizvedene ovdje, među kojima: Continental , Matador, Semperit, Barum, Uniroyal, Viking, Gislaved i mnogi drugi.

Leave a Reply