01 555 90 80 | Naslovna

Dobrodošli!

Uniroyal Rain Sport 3

bgimg_rainsport3_awards-dataNjegova inovativna „Shark skin“ tehnologija osigurava da se voda kanalizira brže izvan uzdužnih utora, čime se osigurava veća zaštita od akvaplaninga.
Rain Sport 3 guma optimizira asimetrični uzorak koji je bez pravca ali optimalno kombinirana prednost asimetričnog i direktnog smjera.
Guma Rain Sport 3 ima slijedeće značajke: Visoka zaštita od akvaplaninga, Kratki put kočenja, Visoko prianjanje u zavojima, Niska razina buke tijekom životnog vijeka gume

VISOKA ZAŠTITA OD AKVAPLANINGA
UFS (krajnja struktura protoka)
Protok- optimizirani uzorak poboljšava brzi pomak vode
SST (Shark Skin tehnologija)
Suspenzija vodene turbulencije na površini utora
Video: „High aquaplaning safety“

KRATKI PUT KOČENJA NA MOKROJ POVRŠINI: EU oznaka za mokro kočenje
Više prianjanje rubova zbog lamela
Prianjanje rubova poboljšava kontakt s cestom
RTC (spoj kišne gume)
Prijenos visoke sile kočenja zbog većeg smjese gaznog sloja
Video: „Short braking distances“

VISOKO PRIANJANJE U ZAVOJIMA NA MOKROJ I SUHOJ CESTI
FCC (brza krivulja konfiguracije):
Visoka bočna ukočenost ramena blokova za izravan prijenos bočnih sila
Fleksibilni rameni blokovi:
Veliki trag zbog optimalne prilagodbe ramena blokova na kolnik
Video: „High grip when cornering“

NISKA UNUTARNJA RAZINA BUKE TIJEKOM CIJELOG ŽIVOTNOG VIJEKA GUME
GSC (blagi zvuk konfiguracije):
Smanjena u svim frekvencijama i regularnoj istrošenosti
Video: „Queit interior noise“

Protok optimiziran asimetričnim uzorkom

Razvili smo „optimizirani protok asimetričnim uzorkom“ koji kombinira prednosti asimetričnog i usmjerenog koncepta, ali ne uključuje nedostatke.
S novom Uniroyal Rain Sport 3, robnom markom koja je izumila kišnu gumu otvara se novo dinamično poglavlje. Za ovu ljetnu gumu s najboljim mogućnostima u mokrim vremenskim uvjetima, njeni programeri su uzeli „shark skin“ tehnologiju. To su vrlo mali utori u kanalima za vodu, preslikani sa kože morskog psa, pomoću kojih se smanjuje pritisak turbulencije protoka i povećava se evakuacija vode što je brže moguće.
U isto vrijeme ta nova guma za automobile sa sportskim postavkama predstavlja značajno poboljšanje ukupnih performansi: rukovanje na suhim i mokrim cestama je dodatno poboljšano, zaustavni put na mokroj cesti je kraći i otpor kotrljanja je znatno smanjen. Nove sportske gume će biti dostupne za ljetnu sezonu u širokom rasponu veličina koja će pokriti oko 95 % potreba za UHP gumama.
Vozači očekuju sigurnost - ne samo na suhim cestama, nego također i iznad svega na mokrom. Premještanje vode kako bi se spriječilo klizanje, jedan je od ključnih problema kada se razvijaju gume za kišu. Imajući to na umu, inženjeri u Uniroyalu razvili su novu generaciju asimetričnih utora koji kombiniraju prednosti smjera i asimetričnih uzoraka.
Guma Rain Sport 3 sa optimiziranim protokom asimetričnog gaznog sloja pruža visoku zaštitu od akvaplaninga i daje precizno rukovanje na mokroj i suhoj cesti, te udobnu vožnju. Poznata je činjenica da struktura kože morskog psa uvelike smanjuje otpor dok se kreće kroz vodu. U Rain Sport 3, utori gume imaju strukturu koja proizlazi iz onoga što je poznato na koži morskog psa. Ta „shark skin“ tehnologija ili SST smanjuje otpor protoka i čini bržim premještanje vode ispod kontaktne površine.
Druga mjera usvojena od strane Uniroyalovih programera je dizajn mokro-vremenske lamele koja se proteže preko strukture gaznoga sloja i nudi veliki broj rubova za podršku prilikom kočenja na mokroj cesti. To omogućuje novoj kišnoj gumi da izgradi dodatno prianjanje zbog sigurnosti na kolniku. Inovativni spoj se koristi i igra važnu ulogu u stvaranju visokog prianjanja na mokroj cesti.
Kišne gume za sportsku vožnju trebaju pružiti jak stisak za precizno rukovanje i kratke udaljenosti zaustavljanja na suhoj cesti. Visoka bočna ukočenost ramenih blokova i obodna fleksibilnost ramena dati će odgovor na to. Sile koje nastaju pri skretanju sigurno prenose, a velika kontaktna površina može se prilagoditi idealno na kolniku.
U interesu maksimalne udobnosti, broj i veličina gazišta su izabrani posebno kako bi se osiguralo da je ulazak u kontaktnoj površini raspoređen i razina buke je stabilna. To omogućuje gumi/cesti da se buka drži dolje, kao i osiguranje i trošenje guma.
U pogledu njenih ukupnih performansi, nova guma Uniroyal Rain Sport 3 predstavlja značajno poboljšanje od svoje prokušane prethodnice. Zaustavni put na mokrim cestama smanjen je za 8 %, rukovanje je poboljšano do 4 %,a otpor kotrljanja smanjen za 14 %. Što znači da je kupovina ovi novih guma gospodarski opravdana. Asortiman obuhvaća 106 veličina, uključujući i 13 koje su posebno dizajnirane za SUV vozila. Uniroyal je dodao 14 novih veličina portfelju: Uniroyal Rain Sport 3 je izrađena u mjerama između 55 i 30, a za felge između 14-21 cm. Posebni modeli su odobreni za brzine do 300 kilometara na sat. Na EU oznakama ovaj model gume je označenom oznakom „A“ za kočenje na mokroj cesti, a za otpor kotrljanja većina veličina guma je označena oznakom „C“.

10 godina nakon lansiranja Rainsport 2, u Uniroyalu su pokrenuli svoju najnoviju vremensku, specijalistički odabranu gumu za mokro; Rainsport 3.
Rainsport linija guma uvijek ima jedan primarni cilj; pružiti najbolju gumu za mokre vremenske uvjete na tržištu. Iako starijoj gumi Rainsport 2 nedostaju neke od modernih inovacija koje su mnogi njeni suparnici razvili, stručnjaci za odabir kišnih guma još uvijek imaju povoljno mišljenje o njoj. Unatoč tome što se drži na visokom položaju u takvim testovima, Uniroyal traži povrat na vrh "najbolje gume u mokrim uvjetima" kategoriji, i tako se bore za povratak s potpuno novim uzorkom Rainsport 3.
Imajući to na umu, jasno je da nova guma Rainsport 3 ima puno toga za doživjeti. Uniroyal je drastično promijenio dizajn gume, koji kreće iz smjera uzorka, na novom agresivnom dizajnu koji daje prednosti oba smjera i asimetričnog dizajna guma. Usmjereni dio uzorka pruža izvrsnu evakuaciju vode na koju su korisnici navikli u seriji Rainsport, dok asimetrični elementi za cilj imaju rješavanje nekih nedostataka svojih prethodnika. Ovi novi asimetrični atributi su dizajnirani da daju gumi jedinstvenu ukočenost, koja će poboljšati rukovanje na suhom i omogućiti gumama da se troše ravnomjerno tijekom svog života.
Kako bi stvorili ovu mješavinu karakteristika asimetričnog smjera, Uniroyal je morao razviti niz novih tehnologija u cilju okončanja novog dizajna. Primarno jer nova tehnologija nazvana „Shark skin“ koja stavlja sitne utore u smjer vodenih kanala. Time se smanjuje turbulencija vode unutar kanala, čime se evakuira veća količina vode nego kod konvencionalnih utora, te umanjuje rizik od akvaplaninga.
Uniroyal Rainsport 3 je dostupan u različitim veličinama s promjerom od 14 inča do 21 inč, te je ocijenjen oznakom „A“ za prianjanje po zakonima o označavanju guma u EU.

Leave a Reply