01 555 90 80 | Naslovna

Dobrodošli!

Vijesti iz svijeta guma

Nexen guma osvojila prestižnu nagradu za dizajn

4 siječnja 2012

Nexen guma Corp je nedavno nagrađena Good Design Award 2011. za njegovu WinGuard Sport UHP zimske gume.
Design Award dodjeljuje svake godine Chicago Athenaeum: Muzej arhitekture i dizajna, zajedno s Europskim centrom za arhitekturu Art Design i urbane studije.
Dobar dizajn dodjeljuje nagradu godišnjih postignuća najboljih industrijskih i grafičkih dizajnera i proizvođača za njihovo obavljanje izvanrednog dizajna izvrsnosti u 25 kategorija, uključujući i elektronike, prijevoza, namještaj, industrijskih strojeva i arhitekture.
Osnovan je 1950. godine, Good Design je najstariji i najprestižniji svjetski program. Prijave za program sudi žiri po kriterijima za najvišu estetiku u smislu inovativnog dizajna, novih tehnologija, oblika, materijala, izgradnju, koncept, funkciju, korisnost, energetsku učinkovitost i osjetljivost na okoliš.
500 dizajna iz 48 zemalja pristiglo je za program. Nexen guma izvještava da je jedini dobitnik među proizvođačima guma.

WinGuard Sport ima inovativan dizajn koji podsjeća na glečer. Proizvod je razvijen kako bi se poboljšala sigurnost vožnje u zimskim mjesecima. To je asimetričan dizajn gazišta, koji nudi bolju odvodnju i karakteristike koje če poboljšati prianjanje i performanse u zavojima na mokrim i snježnim cestama. "Izuzetno smo ponosni na nagradu Good Design Award slijedi IF Design Award u 2011. koja pokazuje da Nexen gume posjeduje dizajn konkurentan globalnoj sceni", kaže Lee Hyun Bong, predsjednik Uprave Nexen gume. "Nexen guma će kontinuirano podržavati povećanje svijesti o brandu na globalnom tržištu jačanjem svoje dizajnerske sposobnosti."

Nexen guma je prethodno osvojila međunarodni forum (IF) Design Award u 2010. I nagradu za dobar dizajn u Koreji 2011. godine.

Nexen guma Nagrađena Prestižnom IDEA Design Award nagradom

27. svibnja 2014

Diamond Bar, CA 27. svibnja 2014 - Nexen guma je izabran kao pobjednik na 2014 International Design Excellence Awards (IDEA), postavši prvi u industriji gume koji su osvojili nagrade na sva četiri Grand Slam svjetske nagrade za dizajn. Nexen gume spektakularni pobjednički niz započeo je s IF Design Award  u 2011. godini, koja je ubrzo uslijedila s uspjehom na Design Award Red Dot u 2012. godini, a na G-Mark 2013. godine, sada je kulminiralo s Grand Slam  pobjedom na IDEA.  IDEA je jedna od najprestižnijih nagrada za dizajn u svijetu. U organizaciji Design Society of America, IDEA nagrađuje stavke koje prikazuju kreativnost, izvornost i atraktivan vizualni izgled i pozitivan utjecaj na okoliš.

Više od 2.000 stavki su podneseni u 16 kategorija za ovogodišnje natjecanje, što je događaj konkurentniji nego ikad. Nexen gume Green Projekt je izabran kao finalist u kategoriji transport. Zelena koncept guma ima prioritet iskoristivosti za gospodarstvo i održivost za kupce. Njegov inovativni dizajn omogućuje gazni sloj, koji određuje dulji život gume. Njegova kreativnost i inovativnost posebno je vrlo hvaljen od strane sudaca, koji su ga proglasili uistinu velikom promjenom u proizvodnji guma.

"Grand slam je najprestižnija svjetska nagrada za dizajn koje smo postigli s ovogodišnjim modelom.  "Mi čemo i dalje graditi  našu kvalitetu i tehnološke sposobnosti i proširiti našu ponudu  proizvođačima automobila. U budućnosti, nastavit ćemo pokretati inovativne proizvode koji donose izvrsne performanse i dizajn te podići vrijednost našeg branda. " Lee Hyun-Bong